Broschyrer om Mercedes 170 SLK:
Mercedes-Benz SLK Serie 1996-2003 (R170). Detta var den första cab:en från Mercedes som hade vikbart plåttak. Innan fanns det "bara" sufflett och eller hardtop att välja. Fördelen med vikbart plåttak är den mer ombonade känslan som bilar med plåttak ger. De är betydligt tystare och så är de lättare att underhålla än en tygsufflett. Nackdelen är att de tar mer plats i bagaget samt att designen på bilen blir lite speciell och kanske begränsad kanske man skulle kunna säga. 

Den första SLK modellen togs fram i en förstudie 1993 men visades i det utseendet den skulle få 1996. From 1997 fanns den på marknaden. Den blev snabbt populär och orderböckerna blev snabbt överfull och därmed en lång väntetid. Jag skulle vilja påstå att SLK startade trenden tillsammans med ett franskt bilmärke eran med fällbara plåttak. 

Flera roliga tillbehör fanns att köpa till bilen. Bl.a. ett anpassat väskset för att maximera utrymmet få taket är fällt samt takräcke och ett bagageräcke för bakluckan. Takräcket är ett trevligt tillbehör som har funnits sedan den första SL modellen presenterades. Finns flera bilder med SL bilar med skidor på taken i alperna.

The SLK from NY Det togs fram en mycket speciell reklambroschyr inför introduktionen av den nya SLK modellen. Två bilar, en röd och en i silver togs in till en studio i New York och en reklamstudie fick fria händer att skapa. Denna broschyr en väldigt massa bilder men även text. Väldigt trevlig att bläddra i. Denna är tryckt Februari 1996 och på engelska. Vissa av dessa bilder återfinns i en minst lika speciell bok. En bok med fram och baksida i borstad aluminiumplåt. Se nedan för mer information om den boken.
a
Der SLK von NY Samma broschyr som ovan men med tysk text. Tryckt i mars 1996
 
Der SLK von NY En andra utgåva gjordes av ovanstående broschyr
a
The Mercedes-Benz SLK Den första "riktiga" försäljningsbroschyren. Som vanligt med många vackra bilder samt text och fakta om modellerna. Tryckt i  Augusti 1996
a
The Mercedes-Benz SLK Som ovan men tryckt i Februari 1997
 
The Mercedes-Benz SLK Som ovan men tryckt i Maj 1997
 
The Mercedes-Benz SLK Som ovan men tryckt i Februari 1997
 
The Mercedes-Benz SLK Som ovan men tryckt i Augusti 1998
 
The Mercedes-Benz SLK Som ovan men tryckt i Maj 1999. Detta var den sista engelska broschyren i A4 format. Efter detta blev de i liggande A5 format.
 
SLK Nu började Mercedes med det mindre formatet som finns än idag. De är mindre och behändiga men jag måste säga att det var trevligare med A4 formatet. Dock är det min högst personliga åsikt ;) Denna är på tyska och tryckt i April 2000
 
SLK Som ovan men tryckt i Januari 2001
 
SLK Som ovan men på engelska och tryckt i Augusti 2001
 
SLK Special Edition Det gjordes två editions de sista åren innan modellen lades ner. Den en var "Special Edition" Som var egentligen en dekalrtimmad bil. Dock med lite annorlunda front spoiler samt en special fälg med 7 ekrar. En modell som jag aldrig har sett live. Broschyren är mycket trevlig. Denna är på tyska och tryckt i Februari 2003
 
Tillbehör SLK R170 Även en tillbehörsbroschyr fanns. Denna är på engelska och tryckt i Maj 2000
 
Det fanns även en mycket exklusiv och trevlig bok som de första kunderna fick 1996 som kompensation för att leveranstiden var så lång. Den hade ringpärm med fram och baksida i aluminiumplåt. Hela boken är en orgie av design. En mycket trevlig bok att bläddra i.

Har du någon broschyr ovan som jag inte har men som du skulle kunna tänka dig att sälja eller byta mot någon jag har över så hör gärna av dig.

Till MB-mannens startsida