Mercedes-Benz E220T:
Det här är andra bruksbil som jag i princip körde varje dag. Att man ska vara så nöjd med kombi trodde jag inte. Nu skulle det vara svårt att gå tillbaka till att bara ha en sedan som bruksbil. Nåväl, den här bilen hittade jag på www.bytbil.com en kall vinterdag år 2001. Letade efter en nyare MB med dragkrok, ac, farthållare och AUTOMATLÅDA. Det sista är ett absolut krav på en bruksbil hos mig.  Mercedes-Benz E220T
Har verkligen haft stor nytta av bilen. I skrivande stund har den rullat 32000 mil och jag hoppas att den rullar en bra bit till. Är väldigt härlig att köra med och blir aldrig trött bakom ratten....av körningen alltså då;)

Som sagt var det inte mening att det skulle bli en kombi men man kan ju lasta hur mycket som helst (nästan) där bak. Bilen har även nivåreglering vilket är bra så att den aldrig blir nerlastad. Man ska inte rekommendera men har kört hem många ton trädgårdssten och ved där bak. Bilen har även avtagningsbart dragkrok som man kan dra 1900 kilo (fast då erfordras E-kort). Har kört biltransport och vanligt släp några gånger. Förre ägaren har satt en sk. stripe längs hela bilen. Jag har funderat att dra bort den många gånger men finns fortfarande kvar. Väldigt vanligt att bilar i USA har det.

När vi ändå pratar om bagaget så komemr här en bild på något som verkligen har använts sparsamt. Det bakåtvända baksätet i skinn. Har använt det någon gång vid sk. fyllekörning och då jag eller vi har stannat för att relaxa lite. Man ska helst inte vara över 1.2 om man ska ha bakluckan stängd. Inte ofta man ser folk som använder sina säten. Nackdelen är att då har man inte plats för bagage.

Bild på inredningen. Elhissar. automat. klimator. skinn, farthållare, armstöd är några av de lyxialiteter som finns :)

Baksätet. Inte så mycket att säga om det mer än att när de tär en kombi så kan man fälla stolarna så att man får ett helt plant golv med plats för 180 cm långa saker (längre om själva sitsarna tas bort. Bilen har sk. dubbelrollo vars skyddsnät både kan användas i "vanligt" läge eller när sätena är fällda. Skyddar mot mindre saker som kan fara framåt vid inbromsningar.

Den 13:e Januari blev jag påkörd bakifrån så nu står den för renovering av aktern. Ha nu ersatt den med nyare bruksbil.

Ska försöka lägga in bilder och mer fakta om denna bil samt om modellen generellt.

Till MB-mannens startsida

senast uppdaterad 2010-02-20  Uppdaterad