Till startsida

Senaste Nytt 2012

2012-12-31
Årets sista uppdatering. Som vanligt sitter man här och funderar på vad som har hänt under året när det gäller Mercedes. Har inte köpt på mig någon mer bil under året. Ska nu satsa på att underhålla och de jag har. Räcker väl till då man har familj och annat som ska skötas. Av min sambo fick jag ev av mina drömbilar på modellbilsplanet, en vit 190c i skala 1:18. Min fullskala har röd inredning och modellbilen har blå. Pryder sin plats i vitrinskåpet. Har under året fortsatt att sälja/byta diverse gamla försäljningsbroschyrer jag har dubbelt av. Bättre att någon som har glädje av dem får dem. Då spar vi ner denna fil och gör som kungen byter blad. Gott nytt år till er alla

2012-10-20
Livet blir inte alltid som man har tänkt sig eller planerar. Min älskade far gick bort för snart tre månader sedan. Livet utan honom känns både tomt och konstigt. Far har ju alltid funnits där och man kunde alltid ringa eller åka till honom för råd och stöd. Det var tack vare honom som jag fick upp ögonen för Mercedeshobbyn. Egentligen inte för att han var så intresserad av den utan för att han hade en som gick i alla väder är om den inte alltid fick den omvårdnad den skulle behövt. Den bilen fick jag av far och står längst in i garaget. Det är en cayenneorange W123:a 230 från 1977 som han köpte ny. En mycket ovanlig färg som man inte ser ute på vägarna längre. Har inte ens sett någon på en träff. Far slutade köra den 1992 då kan köpte en 250 av årsmodell 1978 som skulle bli hans sista bil. Den gick också i alla väder. Den är bensindriven och mycket ovanlig både som bil och färg. Färgen är Engelskröd. Dock behöver den mycket jobb för att bli i fint skick igen. Får sätta den längst in i garaget tillsvidare.


2012-05-06
Då var SLK:n påställd och redo för ny säsong. Vad härligt det är att köra nercabbat när man inte gjort det på ett tag.

2012-02-13
Sitter på Hedinbil och väntar på att min bil ska bli färdig. Den är inne för att få skivor och bromsklotsar bytta. Känns lite konstigt att inte göra det själv.

2012-01-22
Då är man ägare till en av mina drömbilar. En Mercedes Safari. Dvs en fenmercedes i kombiutförande. Egentligen är detta ett mellanting mellan en serieproducerad bil och en karosseribyggd bil. Modellen tillverkades inte i Mercedes egna produktionslokaler utan i Belgien hos IMA. Mercedes ägde denna fabrik. Mercedes skickade halvfabrikat dit. Helt nya bilar som saknade bakdörrar och bagagelucka som sedan byggdes på med helt tak och plåtar för att skapa en helt underbar bil. Vet inte varför jag gillar den här modellen så mycket men vacker är den och att den sedan är ovanlig gör inta saken sämre. Bilen jag har köpt är grön. Det finns bara en nackdel med den och det är att den är i skala 1:18. Dvs en modellbil men jag letar vidare till en i skala 1:1.
J

2012-01-02
Årets första inlägg. Nu kör vi på nytt Mercedesår J

 


Är det något som du vill tipsa om så skicka gärna ett mail till mig. 

senast uppdaterad 2011-10-04 Beskrivning: Beskrivning: Beskrivning: Beskrivning: Uppdaterad