Till startsida


 

2013-09-30
Inte ofta jag har chaufför men det har jag nu. Sitter jämte min kollega på väg till tyskland i jobbets räkning. Åker inte mercedes men BMW. Pratade med en kille som stod i kön vid Rödby med en CL63. En vacker…och dyr bil. Vilket skönt ljud från motorn. Bara det är inte dumt.

2013-09-21
Har idag varit på veterandelsmarkanden i Tingsryd. Stod i entren och tog betalt. Kul att prata med folk och är det sedan folk som gillar bilar gör inte saken sämre.
Jag är medlem i Blekinge Classic Car Club (förkortas med (BCCC) och den klubben kan jag rekommendera om du bor i nord östra Skåne och Blekinge kan jag rekommendera ett medlemskap där. Jag stod hela dagen i entren så jag hann  inte se så mycket av marknanden men det var trevligt.
På väg därifrån stannade jag av en tillfällighet vid Kyrkö Mosse och såg bilarna som stod på en skrot. Skroten är nerlagd sedan flera år och är numer askyddad i 49-år av ett bygglov. Spännande att gå och titta på bilarna och fundera på vad det var för bilar man såg. Pratade med ett par som åker dit varje år efter marknade för att se förändringarna (hur jorden återtar bilarna). Kan rekommendera ett besök där. Ligger mellan Ryd och Hässleholm.

2013-08-31
Idag är det tyskbilsträff på Bellas Place i Bromölla. Ska bli intressant att se vad det är för något.

2013-08-28
Var på årets sista körträff med Blekinge Classic Car Club. Vi träffades på torget i Ronneby och sedan körde vi i samlad trupp ut till Kallinge för att tilla på Björns inredningar. Vi var cirka 80 bilar så det blev en trevlig utställning av alla sorters bilar. Det fanns två röda Saab tvåtakt annars fanns det ”bara” en av varje sort. Många bekanta ansikten men även nya. Kan varmt rekommendera klubben om du bor runt/närheten av västra Belkinge.

2013-08-09
Det har varit en saknad men nu har jag fått tillbaka min svara Mercedes-kombi från verkstaden. Skönt att slippa behöva fixa med det själv. Har dock varit en stor saknad att vara utan kombiutrymmet samt dragkrok.

2013-07-24
Ringde just verkstaden och de fixar bilen omg. Bra!

2013-07-19
Första dagen på semestern…..det firar vi med att krocka med ett rådjur. Det händer verkligen fort. Tur att det bara blev plast/plåtskador. Fick dock bärga bilen till verkstaden. Polisen körde hem min familj och en jägare hämtade rådjuret. Måste ge en stor stjärna till Polisen som hjälpte oss samt ringe oss var femte minut till de kom ut för att kolla hur läget var.

2013-06-15
Årets cabberunda på Hallandsåsen. Organiseras av en medlem i Mercedesklubben.

2013-05-20
Sitter här vid datorn och tittat på bilder från helgens bilutflykter. Ja, det är i plural då det blev två träffar. Både Mercedes grillning i Skäralid och Den stora bilträäfen på Tjolöholm.

2013-06-07
Var och besiktigade mors bil. Den gick igenom med beröm. Dock behövs den börjande rosten fixas. Det är en sexcylindrig bil med härligt muller. Kul också att man kan hissa ner alla rutor för att få en öppen känsla när man kör. Måste vara det närmsta cabb känsla i en täkt bil.

2013-05-19
Träff igår och ny idag. Det blev ett besök med SLK:n på Tjolöholms classic motor. En träff i helt underbar miljö. Vi träffades utanför slottet och körde in i samlad trupp. Vi var 29-bilar från klubben som stod i vår klubbruta. Det var 170Sb, 300SL, 220SE cab till S-klasser, SL och min SLK ;). I augusti i år är det 50-år sedan Pagodan presenterades. En av dessa bilar hade en skylt i framrutan som påminde om detta.
Jag fick provsitta och faktiskt provstarta en Ginetta G33. En bil jag inte hade hört talas om innan jag var på bilträffen i Essen tidigare i år. Det var två herrar från denna träff som ställde ut där. Vilken bil och vilket ljud. Dock ska man inte vara längre än 1.8 meter för att det ska vara lite bekvämt att sitta i den.
Ett annat kul inslag är tändkulemotorerna. Vilket härligt analogt ljud. Sedan är det kul att se entusiasterna som håller på med dessa motorer. Härligt. Biltema hade som vanligt överflygning med sitt Spitfire flygplan.
Också en träff jag kan rekommendera.

2013-05-18
Har varit på en liten Mercedesträff med Mercedesklubben i Skäralid. Ligger utanför Ljungbyhed i en vacker miljö. Jag åkte dit med SLK:n och det var ett bra drag med tanke på att det var 30 grader varmt. När jag åkte därifrån var även sidofönsterna ere. Hur skönt som helst. Hoppas alla får förmånen att testa att köra nercabbat för det är helt underbart.
Vi träffades klockan 10 och började med att prata om bilar och allt möjligt. Från Danmark kom 12 bilar. Det fanns flera intressanta bilar och förare. Jag blev väldigt intresserad av den mossgröna 190 bullen från Danmark. Dels för att jag har just en sådan (dock 180 men det är likadan kaross) men också för att det var en trevlig förare som gärna berättade om sin bil. Jag väldigt förvånad när han berättade om att bilen hade automatisk brandsläckning. I motorrummet fanns en brandsläckare som var utrustade med en kabel som gick ett varv runt i motorrummet. Skulle det börja brinna bränns kabeln av och ut kommer släckningsmedeln. Känns enkelt och smart.
Efter att vi hade bekantat oss med varandra började grillningen. Klubben bjöd på korv och dricka. Enkelt och trevligt. Kan rekommendera träffen.

2013-05-15
Körträff med BCCC i Sölvesborg !!!!
J

2013-05-04
Anmälde mig till Tjolöholms trevliga bilutställning idag. Ser framemot att träffa Mercedesfolk. Håller nu tummarna för fint väder.

2013-05-03
Har alltid använt traditionella laddare till mina bilbatterier men nu så har jag köpt min första ”smart” laddare. Får se om det är större skillnad. En skillnad är att de är betydligt mindre rent fysiskt.

2013-02-23
Läste det senaste numret av Classic Motor. Var en trevlig artikel om ett villakvarter och vad som kan gömma sig i dess garaget. Varje hus i det kvarteret har dubbelgarage. Det fanns ett härligt spektrum av entusiastbilar där. Måste vara kul att bo där om man är bilintresserad
J

2013-02-18
Den engelska Mercedes Enthusiast fanns i lådan idag. Lyckan är total….

2013-02-17
Har tagit en provprenumeration på den engelska Classic Mercedes tidningen. Tredje numret kom i lådan i veckan och av en händelse…..var jag med i en liten notis
J

2013-01-12
Vissa saker ska man inte vänta med att göra. Har länge tänkt åka på den stora veteranbildutställningen i Essen (Tyskland) i April. Nu har jag anmält mig och ser verkligen framemot detta. 130000 kvm utställning i 30-hallar med många bilar. Bra skor och stort minneskort till kameran känns som en bra ide.

2013-01-10
Tittade till SLK:n i dess vinterförvaring. Man längtar verkligen till sommaren och solen när man står och tittar på bilen….

2013-01-02
Årets första inlägg. Nu kör vi på ett nytt Mercedesår J

 


Är det något som du vill tipsa om så skicka gärna ett mail till mig. 

senast uppdaterad 2011-10-04 Beskrivning: Beskrivning: Beskrivning: Beskrivning: Uppdaterad